De beste en juiste wijn(spots) in Nederland

De beste en juiste wijn(spots) in Nederland

Lees hier een leuk blog over verschillende wjinspots in Nederland, waar ook nog eens goeie wijn wordt geschonken!

 

 

Nederland heeft verschillende wijnspots waar goeie wijn geschonken wordt. Om het een goede locatie te laten zijn moet er goede wijn geschonken worden en moet de juiste horeca meubilair aanwezig zijn.

Truffels in Haarlem

Truffels in Haarlem is een zeer goede restaurant waar goede wijn geschonken wordt. Het is een restaurant waar je jezelf vooral moet verassen. En je iets laten aanrader door de ober die er werkt. Het is namelijk minder leuk als je je keus al uitgestippeld hebt. Voor de gene die dit toch willen om zeker te zijn van iets wat zij lekker willen dan kan dat. Zij hebben het diner menu uitgebreid op de site staan, samen met het wijnmenu wat op de site te vinden is.

We blijven even in Haarlem want daar is nog een goede wijnspot te vinden, namelijk Bacchus Wijnhuis. Ook zij hebben een uitgebreid collectie aan wijnen waaruit je kunt kiezen.

Herkomst

Wijn is niet iets wat je eenvoudig kunt maken en over 30 minuten klaar staat om te drinken. Bij het maken van wijn moet je veel geduld hebben. Dat komt namelijk door het alcohol dat erin zit. Het alcohol komt met de tijd tevoorschijn als er gist wordt bijgedaan. Dit is dus niet binnen een paar minuten voor mekaar. Het maken van wijn

De druivenstok is van oorsprong een klimplant die zich langs bomen slingerde. Als een druivenstok aan zichzelf wordt overgelaten, zal hij vooral naar boven groeien. Het doel van het snoeien is het onderdrukken van deze wildgroei, iets wat de structuur van de plant verzwakt. Daarnaast zorgt snoei ervoor dat de plant zijn energie niet steekt in uitlopers en blijft het gevaar op schimmelziekten beperkt.

De snoei bepaalt de omvang en de kwaliteit van de oogst. Tijdens het snoeien wordt er bepaald hoeveel knoppen er mogen volgroeien. Uit elke knop kan een loot ontspringen, die op zijn beurt weer maximaal drie trossen kan dragen.