Dineren bij kaarslicht of op een terras?

Dineren bij kaarslicht of op een terras?

Dineren in de winter

Lekker warm binnen... bij de openhaard, kaarsjes aan... Gewoon lekker thuis. Heerlijk is dat! Vroeger at men gekookte aardappels, groente en vlees. Tegenwoordig is er veel meer variatie: allerlei soorten pasta's, rijst, sushi, wraps, etc. etc. 


Dineren in de zomer

Buiten in de tuin, het laatste avondzonnetje meepakken. Vaak wordt er op een warme zomeravond gekozen om de bbq aan te steken. Soms doet men dat uitgebreid met stokbrood, allerlei salades, verschillende soorten vlees en vis en veel sausjes. Op deze manier kan een avondje dineren heel de avond duren, dit is erg gezellig met een grote groep vrienden of met je buren. Als je gewoon met je eigen gezin de bbq aansteekt, kan het ook op een simpele manier, dus niet zo uitgebreid met alles erop of eraan. Dit duurt dan ook niet zo erg lang. Maar zelfs dan is het gezellig om de bbq aan te steken.


Salade

Een maaltijdsalade is ook erg geschikt voor het diner. Je kan het zo gek niet bedenken, maar het is er. Salades met alleen rauwkost, salades met vis, salades met vis, salades met vlees, etc. Er zijn veel mogelijkheden. 

 

Dineren in een restaurant

Het is heerlijk om thuis te dineren, maar af en toe is het ook fijn om uit eten te gaan. Je hebt veel keuzemogelijkheden. Je kan ergens naar een "normaal" restaurant waar je een voorgerecht, hoofdgerecht (vlees of vis) en nagerecht kan bestellen. Tegenwoordig zijn er ook veel sushi restaurants en ook tappas restaurants komen er steeds meer. Sommige van deze restaurants hanteren een tijdslimiet. Je mag bijv. 2 uur onbeperkt eten. Er zijn ook restaurants die dat niet doen, dus als je ergens reserveert, hou hier dan rekening mee. Wereldrestaurants/ buffet restaurants zijn een aanrader voor als je met kinderen gaat eten. Ze kunnen zelf hun eten uitkiezen bij het buffet. Ze kunnen steeds een klein beetje pakken, dus ze lopen steeds een stukje heen en weer. Dit is fijn voor kinderen, want zij vinden het vaak lastig om lang op hun stoel te moeten blijven zitten. Vaak is er bij deze restaurants ook nog een gedeelte waar kinderen kunnen spelen. Ouders kunnen dan nog even rustig zitten onder het genot van een kopje koffie en hun kinderen vermaken zich in de speelhoek. Er zijn zelfs restaurants waar er een oppas aanwezig is (vaak is dit alleen in het weekend).

Kortom: mogelijkheden genoeg om heerlijk te dineren in Breda! Eet smakelijk!

Ook interessant: https://www.wijnvoordeel.nl/wijnen/druivensoorten/shiraz-wijn