Een wijnkelder in je huis bouwen, dat kan!

Een wijnkelder in je huis bouwen, dat kan!

Hou je ontzettend veel van wijn en kan je nooit genoeg krijgen van de smaak van verschillende wijnen? Op vakantie in Italië of Frankrijk bezoek je maar al te graag een wijngaarde om de luxe wijnen van het land te proberen. Het is dan ook geen verassing dat na elk bezoek een fles wijn wordt gekocht die mee naar huis moet. Ook staat de kast thuis helemaal vol met verschillende soorten wijnen en blijft de verzameling maar groter worden. Als je jezelf herkent in deze situatie is het misschien goed om af te vragen of een wijnkelder niet iets voor jou is? In dit artikel lees je hoe je een wijnkelder thuis kan bouwen. 

De optimale condities voor je wijnkelder

Een wijnkelder bouwen in huis is nog niet eens zo heel veel werk. Wel is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met bepaalde natuurelementen zoals de luchtvochtigheid en de ventilatie. Als je eer grote wijnverzameling hebt, is het logisch dat de wijnkelder redelijk groot moet zijn. Voor een kleine collectie is er niet veel ruimte nodig. Het belangrijkste van de wijnkelder is dat de ruimte donker moet zijn, vrij van trillingen en dat er geen overheersende geuren moeten zijn. Verder is de temperatuur van de ruimte ook belangrijk en mag de kelder niet warmer zijn dan 14 graden en kouder dan 10 graden.

 

Welke ruimte in huis is geschikt?

Omdat een wijnkelder moet voldoen aan bepaalde condities is niet elke ruimte in geschikt. Zo is het beter om de wijnkelder niet in de voorraadkast te maken omdat er dan bepaalde geuren vrijkomen. Een schuur, kruipruimte of een ruimte onder de trap kan ideaal zijn voor een wijnkelder. Natuurlijk is een echte kelder of een aparte kamer in huis nog handiger. Als je nieuwe houten kasten moet aanschaffen of planken voor de wijnkelder kan dat makkelijk via www.shopbuddies.nl. Daarnaast kan je ook kosten besparen op de kasten door de verschillende cashback acties en kortingscodes. Wacht niet te lang en begin vandaag nog met het bouwen van je wijnkelder.