Tips om wijn koud te bewaren

Tips om wijn koud te bewaren

Met name een witte wijn hoort koud gedronken te worden. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk om van een gekoeld glas witte wijn te kunnen genieten! Hoe zorg je er echter voor, dat de wijn lekker koud blijft? Het kan als vervelend worden ervaren om steeds naar binnen te moeten lopen, wanneer je een glas aan wilt vullen. In dit artikel geven we handige tips, die je helpen om een wijnfles koel te houden zonder steeds naar de koelkast te moeten lopen.

 

Tip: in huis kan het gebruik van een speciale wijnkoelkast interessant zijn. De wijnkoelkast biedt de mogelijkheid om de wijn op exact de juiste temperatuur te bewaren. Dit komt de smaak van de wijn ten goede.

Een wijnkoeler aanschaffen voor buiten

Een van de mogelijkheden die je hebt om de wijn koel te houden, is het gebruik van een wijnkoeler. Een wijnkoeler kan om de wijnfles worden geschoven, om de wijn op temperatuur te houden. Vooraf dient de wijnkoeler in de vriezer te worden gelegd, zodat deze goed koud is. Ook zijn er speciale emmers, die bijvoorbeeld ook voor champagne gebruikt worden, om pijn te koelen. De emmers kunnen gevuld worden met een combinatie van water en ijs. Dit houdt de fles koel en daarmee ook de wijn.

Elektrische koelbox aanschaffen voor het koelen van wijn

Naast een wijnkoeler, kan ook het gebruik van een elektrische koelbox interessant zijn. Met een elektrische koelbox kun je de wijn niet alleen thuis koel houden, maar bijvoorbeeld ook tijdens een uitje. Je kunt zo’n koelbox eenvoudig online bestellen, waarbij je de keuze hebt uit een breed scala aan modellen. Veel van deze koelboxen kunnen worden aangesloten op de aansluiting in je auto. Zo kun je de wijn onderweg naar het strand of een bos koel houden.